Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering waar je maandelijks voor betaald. Met de aansprakelijkheidsverzekering ben je beschermt tegen hoge kosten die je hebt veroorzaakt bij iets of iemand. Als je namelijk schade hebt veroorzaakt kan je aansprakelijk worden gesteld. Als je aansprakelijk bent, moet je de kosten van de schade betalen. Dit zijn bijvoorbeeld vervangingskosten of reparatiekosten. Met deze verzekering kun je financiële tegenvallen voorkomen. De kosten waar jij namelijk aansprakelijk voor bent worden gedekt door de verzekering.

De verzekering dekt hoge kosten tot vaak wel een miljoen euro. Bovendien heeft het een ruime dekking. Veel schades worden gedekt. Slechts een enkeling situaties worden uitgesloten van de dekking. Ook wanneer er sprake is van opzet wordt er niets gedekt. Naast schades die je zelf veroorzaakt hebt worden ook die van gezinsleden, en zelfs uitwonende kinderen, inwonende ouders en logés meegerekend.

Is het verplicht?

De aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht volgens de wet. Ondanks dit wordt het wel vaak afgesloten, omdat het simpelweg handig is. Het is een relatief goedkope verzekering. Voor slechts enkele euro’s in de maand kan je hoge kosten laten dekken. Kortom is het dus zeer aangeraden om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, ondanks het feit dat het niet verplicht is.

Vergelijken

Je kan de verzekeringen online met elkaar vergelijken, zodat je alle voorwaarden van de verzekering meerekenen. Zo kan je de juiste keuze maken, voor een verzekering die bij jou en jouw situatie past. Vergelijk de verzekeringen dus voordat u een aansprakelijkheidsverzekering afsluit.

Lees meer over de aansprakelijkheidsverzekering op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *