Mensen vertellen me telkens weer dat ze willen stoppen met hun baan, maar ondernemerschap is te riskant. Hier is een paar feiten die ik heb verzameld die u laten zien dat een verblijf in de stal schadelijker is dan u misschien denkt.

1. Je baas doodt je langzaam.

Volgens een studie van 3.000 Zweedse werknemers hadden werknemers die hun managers als meest incompetent beoordeelden, een bijna 25% hoger risico op ernstige hartproblemen (de dwangboeten voor bestraffing die vier jaar of langer bleven, verhoogden dat risico tot 39%).

Persoonlijk ben ik van mening dat bazen aan dezelfde etiketteringsvoorschriften moeten worden onderworpen als sigaretten: 25% van hun zichtbare oppervlak moet een waarschuwing van de generaal van Surgeon tonen.

2. Je verspilt je leven door te klagen.

Het tijdschrift TIME bericht dat de “gemiddelde Amerikaanse man ruwweg vijf maanden lang klaagt over zijn baas”.

Laten we dat relativeren in perspectief met enkele statistieken: voor elk uur dat je seks hebt, moet je tien uur klagen over je baas (ondernemers, aan de andere kant, besteden tien uur aan het lezen van zelfhulpboeken voor elk uur dat ze seks hebben).

Beide situaties zijn zorgwekkend.

3. Je haat je baas meer dan je denkt dat je dat doet.

Je zult waarschijnlijk niet geschokt zijn als je hoort dat mensen niet graag tijd doorbrengen met hun baas. Maar wist je wel dat een grote studie van de Princeton Universiteit aantoonde dat mensen tijd doorbrengen met hun baas als het slechtste deel van hun dag waarderen? Ja, zelfs onder het doen van gerechten en kijken naar heruitzendingen van Jersey Shore.

Denk na over het ding dat u het meest haat doet in uw huis. En denk dan na over het feit dat je een groot deel van je dag doorbrengt in het bijzijn van iemand die je meer haat.

Van de tijd die mannen doorbrengen met hun bazen is een volle 46% een “onaangename staat” gekenmerkt door gevoelens van depressie, woede of frustratie. Vrouwen daarentegen brengen ongeveer 31% van hun tijd door met bazen in de onaangename staat, hoewel ze het verschil goedmaken door naar mannen te luisteren die klagen.

4. U woont alleen in het weekend.

Tot slot suggereert een door mij uitgevoerde informele studie dat 50% van de statusupdates die ik zie op Facebook gaan over mensen die bang zijn voor maandag of wachten op vrijdag – wat je zou moeten doen is het delen van deze post op Facebook (seriously).

U haat ongeveer 65% van de week, en de rest van ons haat 100% van uw klacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *