Ik zie een constante stroom van Facebook status updates over mensen die haten werk en wanhopig verlangen naar de korte vakantie die het weekend brengt. Ik heb de laatste tijd veel nagedacht over vertrouwen en hoe het uw persoonlijke en professionele leven beïnvloedt – twee dingen die vaak bedelen te ontsnappen.

Een paar maanden geleden besloot ik een aantal administratieve taken voor mijn bedrijf uit te besteden – taken die ik al jaren doe. Het was in eerste instantie een enorme opluchting – de kosten waren laag en de aannemer was zeer gewaardeerd en sterk aanbevolen. Maar de afgelopen maanden heb ik een aantal fouten opgemerkt die mijn vertrouwen in de kwaliteit van het werk hebben aangetast.

Ik realiseerde me vandaag dat ik een bijna standvastig gevoel van angst bij me heb. Zie, je hersenen zijn enorm actief en oplettend, zelfs als je op stuurautomaat zit – ondanks het feit dat ik misschien diep betrokken ben bij een andere belangrijke activiteit, zoals de laatste aflevering van Mad Men, is mijn onderbewustzijn waakzaam op de hoogte van het feit dat ik een belangrijke taak heb toevertrouwd aan een onbekwame persoon.

Uw geest zal een taak alleen opslaan als het er zeker van is dat de taak zowel nauwkeurig als voor de deadline zal zijn voltooid. Alles wat niet aan deze criteria voldoet, vormt een “open lus” en deze open lussen zijn de oorzaak van stress en angst.

Toen ik verantwoordelijk was voor het administratieve werk, werd ik gestrest omdat mijn hersenen wisten dat het onwaarschijnlijk was dat ik het werk op tijd zou kunnen afronden – het weet dit op basis van mijn historisch gebrek aan track record voor routinematig onderhoud. Ik heb die stress nu voor een ander soort verhandeld en ik ben er niet beter van geworden.

Een romantische relatie is niet anders. Vertrouwen omvat meer dan alleen fysieke trouw. Zijn ze emotioneel voorspelbaar (d. w. z. houden ze de ene dag van je iets en haat je er de andere dag voor? Zijn ze geïnteresseerd in de dingen die voor u belangrijk zijn? Zullen zij u ondersteunen wanneer u het nodig hebt? Dit zijn een paar belangrijke vragen om jezelf te stellen.

Je zult je nooit op je gemak voelen als je je partner niet vertrouwt, en deze constante, aanhoudende angst zal je vooruitgang in alle aspecten van je leven tremmen. We moeten ons veilig en geborgen voelen om mentaal en emotioneel productief te zijn.

Er zijn drie lakmoesproeven die ik gebruik om me te helpen beslissingen te nemen in moeilijke situaties met medewerkers en relaties:

Mis ik ze als ze weg zijn? Als mijn werknemer of vriendin ziek is, op vakantie of anderszins afwezig, mis ik ze dan? Maken ze mijn werk gemakkelijker of mijn leven rijker? Of voel ik me opgelucht als ze weg zijn, zoals een gewicht van mijn schouders is gehesen?
Alles weten wat ik vandaag weet, zou ik ze dan inhuren/nieuw in dienst nemen? Als deze persoon vandaag mijn deur binnen is gelopen – nu ik volledig op de hoogte ben van hun sterke en zwakke punten en eigenaardigheden – zou ik het dan allemaal opnieuw doen?
Als ze onverwacht moesten vertrekken, zou ik dan opgelucht zijn? Stelt u zich eens voor dat ze in het hele land een ongelooflijke kans op werk hadden en kondigde aan dat ze het land zouden verlaten. Als ik het natuurlijke ongenoegen dat met het overblijven gepaard gaat buiten beschouwing laat, zou ik dan opgelucht zijn dat ze weg zouden zijn?
Als u “nee” tegen de eerste twee of “ja” tegen de laatste antwoordt, is de kans groot dat het tijd is om het te beëindigen. Je kunt het gevoel hebben dat je ze een plezier doet door ze te redden uit het hart van een vuren/breuk, maar de waarheid is dat ze waarschijnlijk ook niet gelukkig zijn – het is uiterst zeldzaam om de ene kant gelukkig en de andere kant ontevreden te hebben. Je berooft jezelf en je tegenhanger van de kans om een werkelijk lonende baan of relatie na te streven.

Eindtermen

Er is niets mis met het genieten van de weekends – ik hou net zoveel van weekends als de volgende kerel. Maar komen zondagavond, moeten we niet bang zijn voor de komende dageraad die de realiteit brengt die goed is voor 70%+ van je leven. Bouwen aan een rijk leven vol relaties – zowel professioneel als persoonlijk – gebaseerd op vertrouwen, en je zult soepel van de ene kant naar de andere overstappen zonder dat je je gevangen voelt in een leven waar je aan moet ontsnappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *