Ik ben er nooit echt een geweest om de massa’s te volgen of deel te nemen aan de harde mars van overeenstemming. Ik verkocht snoep op de zwarte markt in 5e graad, startte een auto-onderdelenbedrijf toen ik 16 was, sloeg mijn senior jaar van middelbare school over, en was op een eenrichtingsvlucht naar Vegas tijdens mijn afstuderen aan de hogeschool.

Buenos Balkon

Uitkijkend vanaf mijn balkon in Buenos Aires
Op 23-jarige leeftijd maakte ik veel geld en werkte ik maar een paar uur per dag. Het was de droom van elke kerel – wonen in Sin City, het verbeteren van mijn Call of Duty vaardigheden met nog niet eerder ontdekte toewijding, en het omarmen van een algemeen gebrek aan verantwoordelijkheid dat ik niet had ervaren sinds…. goed, hogeschool. Dus, na een jaar in Vegas, nam ik de volgende logische stap – ik verhuisde terug naar New Jersey (waar ik opgroeide), begon te werken voor het familiebedrijf, en ondertekende een huurcontract van 15 maanden met een nieuwe vriendin die ik op Match. com ontmoette.

Wachten?

Ik – het affichekind van nonconformiteit en bane of authority figures countrywide – het werken van een 9-5, spelen huis, en wonen 10 minuten van mijn kinderjaren thuis. Wat was de wereld gekomen?

Ik wist zeker dat ik op dat moment een briljante beslissing nam. Ik beredeneerde dat mijn bedrijf goed op weg was om geautomatiseerd te worden en met alle vrije tijd die ik had, kon ik een tweede salaris verdienen, heb ik grote medische voordelen en start ik een 401 (k) plan (ik haat deze zin te schrijven).

De waarheid is dat ik een schandalig geheim had. Ik had Tim Ferriss’ The 4-Hour Work Week gelezen, en hoewel ik mijn vrienden en familie gretig vertelde over mijn zoektocht om mijn bedrijf te automatiseren, hield ik een belangrijk detail vooral voor mezelf. Ik wilde – op de ergste manier – al het andere achterlaten en een avontuur over de hele wereld beginnen, te beginnen in Buenos Aires. Volgens Tim’s beschrijving was ik er zeker van dat het mij op magische wijze zou veranderen in een wandelende, pratende TED-conferentie die majors met mijn portemonnee zou kunnen smashen.

Het was dit innerlijk verlangen waarop ik mij had gefixeerd – de reis, niet de bankier-smashing – en mijn hart raasde toen ik dacht aan een vliegtuig met alleen maar een rugzak, volkomen onbewust van wat mysteries mij in Argentinië te wachten zouden staan. Maar helaas leek het avontuur een pijpdroom, verwant aan de gigantische raketaangedreven fopspeen die ik als kind had getekend en nooit de kans had gehad om te vliegen.

Ironisch genoeg vond ik het het moeilijkst om mijn droom te delen met de mensen die ik het meest vertrouwde – mijn zakencoach, mijn familie, mijn (ex)vriendin of de CEO groep die ik maandelijks ontmoette. Maar toen ik op zakenreis ging, vertelde ik iedereen die zou luisteren – passagiers, barmannen, daklozen – dat ik mijn bedrijf had uitbesteed en binnenkort naar Argentinië zou verhuizen. Het was een onschadelijke leugen die boeiend was om te vertellen, en ik genoot van de bemoedigende reacties die ik zou krijgen. Maar in mijn achterhoofd was ik er zeker van dat ik nooit zou gaan – het was alsof ik het spannende verhaal vertelde van een of andere bizarre, ongeremde, wisselende versie van mezelf.

Ik stoorde me over het al dan niet verlaten van het familiebedrijf. Ik vreesde dat mensen zouden denken dat ik een mislukking of een kwetter zou zijn als ik wegging. Ik heb een beroep gedaan op vertrouwde adviseurs voor advies, maar ik had altijd het gevoel dat ze me oordeelden omdat ik wilde vertrekken – ze leken allemaal af te keuren. Ik heb meer dan een jaar lang gesproken over het besluit, de voor- en nadelen, de mogelijke resultaten en alternatieven – meestal zonder mijn ware verlangen om de wereld te verkennen ter sprake te brengen.

Ik kan de neiging hebben om vast te zitten in een rij cirkelvormige argumenten en dit soort belangrijke beslissingen kan voor mij verlammend worden. In een bijzonder onproductieve discussie zei mijn businesscoach een paar woorden die mijn leven voor altijd veranderden:

Wat vind je belangrijk wat je volgens mij moet doen? Je bent degene die ermee moet leven. Dit is je leven.

Er zijn geen regels.

Er zijn geen regels. Het heeft lang geduurd voordat dat voor mij binnenviel. Als mensen denken “geen regels”, denken ze meestal aan iemand als Richard Branson die de ruimte in reist met een raket van geld. Om dit concept te begrijpen, hebben we iets tastbaars nodig – iets wat u of ik nu eigenlijk niet heeft kunnen bereiken.

Op dit moment kunt u uw baan opgeven, in een auto of bus stappen, naar Mexico rijden en in een tent op het strand wonen. Ongeacht of je 18 of 65 bent, getrouwd of alleenstaand, rijk of arm, dit is iets wat je zou kunnen doen.

Sluit uw ogen even en stel u elke stap voor. Stelt u zich eens voor dat u uw baan opzegt. Visualiseer uzelf in de koffer. Snel vooruit door de oprit en zelf foto trekken naar een verlaten strand. Denk na over hoe het voelt om de tent op te zetten en slapen de eerste nacht onder de sterrenhemel.

Ik stel niet voor dat je dit doet, maar je moet weten dat het mogelijk is. De meeste dromen vereisen geen toverlamp en een geestige lamp – ze vereisen alleen actie. U moet weten dat u, en u alleen, de macht heeft om elke beslissing te nemen die u wilt nemen. En de keerzijde is dat je gaat leven met de gevolgen – goed of slecht – van alles wat je doet.

Ik was geconditioneerd om te denken dat het onredelijk was om naar Zuid-Amerika te verhuizen. Het is gewoon niet iets wat een normaal persoon doet. Als een rubberen band, sloeg ik terug naar een 9-5 baan na buiten “normale maatschappij” te zijn door te werken vanuit huis in Las Vegas. En uiteindelijk was dat een druk en een oordeel dat ik op mezelf uitoefende – ik voelde me zo schuldig aan mijn niet-traditionele vrijheid dat ik mezelf terug in de mainstream drong. Twee jaar later wilde ik alleen maar dat een gezagsdrager me vertelde dat het OK was om het familiebedrijf te verlaten en naar Argentinië te verhuizen. Maar waarom wilde ik hun goedkeuring?

Ik kijk terug op enkele van de beslissingen waarop ik mij heb gestoord – besluiten die destijds monumentaal leken, of beslissingen waarover ik me zo gescheurd voelde. Ik besef nu dat ik wist wat ik vroeg wilde, maar ik was bang om de keuze voor mezelf te maken. In plaats daarvan probeerde ik bij vrienden en mentoren goedkeuring te krijgen voor mijn beslissing, of in sommige gevallen wachtte ik op iemand anders om eerst een beslissing te nemen. Soms gingen jaren voorbij terwijl ik wachtte om me goed te voelen over een keuze die ik zou maken. Het belangrijkste wat ik heb geleerd over besluitvorming is dat de juiste beslissing niet altijd goed zal voelen op het moment dat je die neemt.

Het regent nu en ik zit op mijn balkon in het hart van Buenos Aires. Als ik het hier over mijn filosofie van “geen regels” heb, knikken collega vagebonden gewoon hun hoofd en glimlachen. Tot op zekere hoogte hebben alle wereldreizigers zich losgemaakt van het vasteland en de arbitraire en denkbeeldige regels die we onszelf hebben opgelegd achtergelaten. Ik weet dat ik dat heb gedaan, en ik kan je vertellen dat ik het gelukkigste ben dat ik ooit ben geweest. Er zijn geen regels – je leven is er op je te wachten tot je het gaat leven.

Volkswagen voerde een briljante campagne enkele jaren terug en het voelt zich hier gepast:”Op de weg van het leven, zijn er passagiers en er zijn chauffeurs. Drivers Wanted.”We hebben allemaal een fantasie die we voor de wereld verborgen hebben gehouden – een fantasie die we te radicaal, te riskant of te dwaas vonden om na te streven. Wat is uw eigen situatie?

Neem de eerste stap in de richting van de bestuurdersplaats – vertel iemand over uw droom. Als je het hardop zegt, kom je een stap dichter bij het leven ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *