Voor mij ging oudejaarsavond nooit zo veel over resoluties als over het drinken van champagne. Zeker, op 31 december kan ik niet helpen maar nostalgisch terugdenken aan het afgelopen jaar, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat de vakantie te publiek was om echt na te denken. Bovendien heeft champagne een manier van…. uh, uw focus beperken tot het moment bij de hand, in plaats van te kijken naar het grote geheel.

Mijn nieuwjaar komt op 3 maart – mijn verjaardag, en morgen wordt ik 26 jaar. In de afgelopen jaren was het een tijd waarin ik mezelf kon vergissen over alles wat ik niet heb bereikt (wederom), en een gelegenheid om schandalige, onbereikbare doelen te stellen die ervoor zorgen dat ik op mijn volgende verjaardag een goede jaarlijkse flogging heb gehad. Het is dit patroon dat mij in een eeuwige staat van snelle vooruitgang hield, zodat ik er zeker van kon zijn dat ik mijn succes zou beginnen te genieten toen ik aankwam bij een willekeurige mijlpaal (een miljoen dollar in de bank, een zespakket, gevraagd om te sterren in Top Gun 2 – weet je, de gebruikelijke spullen).

De waarheid is dat deze doelen en mijlpalen die we onszelf stellen weinig te maken hebben met het echte geluk. De meeste materialistische doelen zijn eigenlijk alleen maar afleidingen die de plaats innemen van een echte, zinvolle aspiratie – niet omdat we oppervlakkig zijn, maar omdat doelen rond geld, succes of objecten veel gemakkelijker te verwoorden zijn.

Geloof me, ik ben geen monnik. Toen ik amper kon lopen keek ik naar mijn vader en zei:”Als ik volwassen ben, denk ik dat ik mijn eigen bedrijf wil hebben – zoals General Motors of Microsoft” (terugblikkend zou Toyota of Apple betere keuzes hebben gemaakt. Luister niet naar mijn voorraadtips! Financieel succes is voor mij van groot belang.

Maar financiële doelstellingen zijn van het allerhoogste belang omdat ze tastbaar, eenvoudig te kwantificeren en vooral omdat ze niet zo eng zijn. Als je een doel stelt om een miljonair te worden en het niet te maken, is het niet verpletterend – het is bijna verwacht.

Ik dacht altijd dat ik de uitdrukking “geld kan geen geluk kopen” haatte, maar ik besefte wel dat de uitdrukking volkomen juist is – het wordt gewoon misbruikt. De rol van financieel succes in ons leven is om de kwestie van het geld helemaal van tafel te krijgen. Wanneer je genoeg geld hebt om het uit de schijnwerpers te halen – wanneer je aan je basisbehoeften voldoet en veel geld bespaart – wordt de werkelijke toestand van je leven onthuld. Als je een leeg leven hebt, zal dat met veel geld duidelijker zichtbaarder worden – zonder de stress van financiële onzekerheid, blijft je alleen over met wat er voor je ligt.

Het stellen van steeds hogere financiële doelen houdt je alleen maar gefocust op geld en leidt je af van het nastreven van dingen die je leven echt kunnen verrijken.

Ik heb vier maanden geleden een oefening gedaan die ik geleerd heb in Steve Pavlina’s boek Persoonlijke Ontwikkeling voor Smart People. Steve zegt om een 1-10 beoordeling van elk gebied van uw leven toe te kennen – 1 betekent dat u er volledig ontevreden over bent, en 10 betekent “u ervaart absoluut wat u wenst”.

Hier zijn enkele voorbeelden die Steve noemt:

Dagelijkse routine
Loopbaan
Geld & financiële zekerheid
Gezondheid & fitheid
Geestelijke ontwikkeling
Maatschappelijk leven & relaties
Huis & familie
Kenmerk & integriteit
Levensdoel & bijdrage
Spirituele ontwikkeling
Opmerking: Ik URGEER u om deze beoordelingen nu te noteren – voordat u de zinnen leest die de bullet points volgen. Na het lezen van de paragraaf na de bolletjes is de oefening zinloos.
OK – klaar met uw lijst? Hier gaan we.

Hij zegt om om het even welke classificatie te nemen die geen 9 of 10 is en het door 1 te vervangen. Als je niet blij bent met een aspect van je leven, neemt het je geluk weg – of op zijn minst niet toe. Elke waardering anders dan een 9 of 10 is gewoon een 1 in het zicht – “je hebt wat je wilt of niet,” in de woorden van Yoda,”doen, of niet. Probeer het niet.

Deze oefening was oogstrelend voor mij en hielp me om mijn doelen opnieuw te evalueren en te herformuleren. Hier is wat ik realiseerde:

1. De belangrijkste dingen in het leven zijn relaties en persoonlijke ontwikkeling.

Relaties

Ik heb in een vorige functie al gezegd dat u de som bent – of op weg bent om te worden – van de vijf mensen met wie u het meeste tijd besteedt. Herhaal de bovenstaande oefening met je vrienden in gedachten – schrijf hun namen op en wijs een 1-10 score toe.

Hier volgen enkele aspecten die in overweging moeten worden genomen:

Ondersteunend (en stimuleert u in uw doelen en dromen)
Moraliteit (werkt met mensen zoals je behandeld wilt worden)
Houding (pessimisme is levensonderhoud)
Aandrijving (laat een dorst naar leven en zelfverbetering zien)
Als je vijf “9 of 10” gewaardeerde vrienden hebt – dat is ongelooflijk. Voor de rest van ons, geleidelijk geleidelijk mensen die niet gaan om u te helpen een ​​beter persoon te worden en ga op zoek naar mensen die u kunt reizen met naar uw dromen.

Maak een nieuwe beste vriend “is veel schaarser dan” maak een miljoen dollar.”Dat komt omdat het ons als mensen en niet als arbeiders reflecteert. Maar de enige doelen die het nastreven waard zijn, zijn doelen die ons bang maken.

Persoonlijke ontwikkeling

Ik zal dit kort houden – ik heb er veel over geschreven in een andere post, en ik ga er binnenkort weer over schrijven. Stap er uit en leer iets. Op dit moment leer ik Spaans, doe ik Crossfit en ga ik een parttime barman worden om nieuwe mensen te ontmoeten en mijn conversatie Spaans te oefenen (ik woon in Buenos Aires, voor het geval je net bij me bent).

Het beheersen van een nieuwe vaardigheid is inherent bevredigend en breidt je geest uit op manieren die je nog niet kunt voorspellen.

2. Een jaar later wens je je vandaag begonnen.

Man, als ik een dollar had voor elke keer dat ik dit heb gezegd.

Als je een jaar geleden was begonnen, zou je dat tegen die tijd wel zijn:

vloeiend in een andere taal
een expert jongleur
een ernstig capabele raceautobestuurder
een karaoke-er die zich minder opwerpt als een karaoke-er
in staat zijn piss van uw vrienden met snobistische kennis van wijn
Laat niet nog een jaar voorbijgaan. Ga iets doen en blijf erbij.

3. Helaas is besluitvorming in het verleden gespannen.

Over het geheel genomen vieren we onze successen niet genoeg en volharden we te sterk in onze fouten. In eenvoudigere bewoordingen: speel de hoogtepunten wankelen, niet de bloopers.

Ik heb altijd vertrouwen gehad in mezelf en mijn capaciteiten, maar ik heb ook de neiging gehad om meedogenloos zelfevaluatie te doen.

Vergeef uzelf van uw misstappen (ongeacht hoe groot u ook bent), feliciteer uzelf met uw verwezenlijkingen (ongeacht hoe klein u ook bent). Ongeacht het aantal keer dat je die pijnlijke situatie of fantastische mislukking opnieuw speelt, zal de uitkomst niet veranderen. Neem het als een leerervaring en doe de volgende keer beter.

——

Ik laat je een gedachte achter die de afgelopen dag of zo bij me heeft gezeten. Ik heb in het verleden geschreven over sterktes versus zwaktes – ik ben er vast van overtuigd dat je je tijd moet besteden aan het focussen op je sterktes. Proberen zwaktes te verbeteren levert een marginale verbetering op, terwijl het uitoefenen van uw sterke punten een exponentieel rendement oplevert.

Ik besefte dat zwakte echt een verkeerde naam is – een zwakte is beter omschreven als een neiging. Ik heb geen zwakheid voor toewijding – ik heb de neiging om te wassen en minder consistentie. Misschien vind je jezelf wel verlegen – maar eigenlijk heb je gewoon de neiging om stil te worden rond vreemden.

Realiseer je dat een neiging precies dat is – het is een pad van de minste weerstand, een manier van werken die je aantrekt naar een vertrouwde en mogelijk ongemakkelijke situatie. Een neiging is geen regel en belemmer jezelf niet door het als één geheel te behandelen. Werk zelfs één op de tien keer tegen je neigingen in en je neiging kan veranderen.

Vergeet niet dat alles wat je doet – van publiek spreken tot dateren en surfen – een functie is van je geest. Het enige wat je nodig hebt is een beetje vertrouwen en initiatief en je lichaam zal de instructies volgen die het gegeven wordt. Beperkingen zijn illusies die gemakkelijk doorbroken kunnen worden als je accepteert dat ze zelf opgelegd worden.

——

Laat dit volgend jaar een avontuur zijn voor ons beiden – waar we onze remmingen doorbreken en proberen een onverzadigbare dorst naar leven, liefde en verwezenlijking van onze wildste en meest onredelijke aspiraties te lessen.

Gelukkig verjaardag voor mij?

Voor mijn verjaardagscadeau dit jaar zal ik u vragen deze post te delen op Facebook. Het zal me helpen om mijn (gewijzigde) droom van auteur te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *