We staan allemaal voor complexe uitdagingen – zelfs spannende nieuwe mogelijkheden komen vaak terecht in een frustrerend delicaat pakket. Wanneer u weet wat belangrijk is voor u op een basisniveau, kunt u ingewikkelde problemen snel destilleren tot een verteerbare en bevaarbare beslissing. Eenvoudige oplossingen zijn vaak de meest elegante en er zijn een paar filosofieën die me hebben geleid door een aantal bijzonder moeilijke situaties – en uiteindelijk leidde me om mijn dromen te volgen naar Argentinië.

Hier zijn de acht richtlijnen die mijn leven spannend, betekenisvol en vooral ongewoon houden.

Zack’s 8 Eenvoudige Filosofieën voor een Gelukkig, Gezond Leven

Portret
glimlach = bewijs van een gelukkig leven

1. U bent het bedrijf dat u houdt.

Iemand vertelde me ooit dat je de som bent van de vijf mensen met wie je het meeste tijd besteedt en ik kon het niet meer eens zijn. Studies hebben dit keer op keer bewezen – een Harvard studie vond dat als je vriend gelukkig is, de kans op blij zijn met 15% toeneemt. Het stopt er niet alleen mee – als de vriend van je vriendin gelukkig is, je kansen om gelukkig te zijn met 10% toenemen en als de vriend van je vriendin gelukkig is, neemt je kansen nog steeds met 6% toe (als 6% niet indruk op je maakt, ben je geïnteresseerd om te weten dat een stijging van $10.000 per jaar inkomen je kansen met slechts 2% verhoogt).

Deze regel werkt ook in de negatieve zin van het woord – als je vriend zwaarlijvig wordt, neemt de kans op overgewicht met 57% toe. Hetzelfde geldt voor roken (61%) en andere negatieve gewoonten.

Heb je een goede vriend die veel roddels maakt, of iemand die altijd pessimistisch lijkt? Koester jezelf niet als je denkt dat het je niet aantast. Je bent – of bent op weg om te worden – steeds meer op de mensen die je omringen. Als je succesvoller, interessanter, grappiger, zorgzamer of intelligenter wilt worden, vul dan je top vijf met mensen die deze kwaliteiten vertonen.

Opmerking: als je deze feiten interessant vindt, zou ik het lezen van welzijn: De vijf essentiële elementen ten zeerste aanbevelen. Het is een kort, empirisch onderbouwd boekje dat uitlegt wat ons doet aankruisen.

2. Omarm uw beperkingen.

Mijn kracht ligt in het creëren – het bedenken en uitvoeren van het grote idee. Ik ben geweldig in de opstartfase van een project en kan onophoudelijk werken aan de ontwikkeling van nieuwe producten of nieuwe systemen. Maar als het eenmaal zover is, ben ik niet meer geïnteresseerd en loop ik achterop bij het dagelijkse werk. Ik heb jaren van mijn leven veel moeite gedaan om mezelf te herprogrammeren tot ijveriger met weinig te tonen. Elke taak die een consequente, dagelijkse inspanning vergde, was gedoemd te mislukken (u kunt u zich niet officieel een procrastinator noemen totdat u ervaren hebt dat het energiebedrijf uw lichten uitschakelt).

Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik probeerde te beginnen met een gymnastiek routine – het zou werken voor een week of twee, maar wanneer de eerste opwinding droeg af, mijn toewijding taps toelopen. Met mijn bedrijf zou ik voortdurend achterop raken bij het verzenden van bestellingen – ondanks het feit dat ik pas betaald werd als de bestelling werd verzonden, en soms waren de bestellingen tienduizenden dollars winst waard.

Proberen fundamentele aspecten van je persoonlijkheid te veranderen is als zwemmen opstandeling – je doet enorme inspanningen met weinig vooruitgang naar voren. In plaats van te proberen dit aspect van mezelf te veranderen, heb ik systemen geïmplementeerd die mijn neiging om interesse te verliezen verminderen:

Betaal drie maanden les in een plaatselijke sportschool. Ik voer een gesprek met iemand van de eerste klas en aan het eind zeg ik “zie je morgen:” De kracht van sociale druk is ongelooflijk.
Uitbesteden of automatiseren van taken waarvan ik weet dat ik het niet zal doen. Als ik ergens bij betrokken raak, doe ik snel vooruit en vraag ik mezelf af:”Gebaseerd op je historische prestaties, ga je er met dit alles echt doorheen” Het antwoord is meestal nee, dus ik outsourcen of automatiseren. Een eenvoudig voorbeeld is automatische factuurbetalingen voor creditcards. Voor mijn bedrijf heb ik de uitvoering uitbesteed aan een logistiek magazijn en nu bestelt ik dezelfde dag nog mijn bestellingen zonder dat ik erbij betrokken was.
Bestel alles wat mogelijk is op Amazon. com in plaats van boodschappenlijsten te maken die ik altijd verlies. Als Mitt Romney gekozen wordt en bedrijven mensen worden, ga ik trouwen met Amazon. com. U kunt alles van toiletpapier tot Velveeta kaas laten bezorgen – verzending is gratis, de prijzen zijn meestal beter en u kunt het zelfs op een terugkerend schema laten versturen. Ik freakin’ hou van Amazon.

3. De juiste persoon op het verkeerde moment is de verkeerde persoon.

Dit is een persoonlijke favoriet. Als je niet klaar bent voor een volwassen relatie op lange termijn, maakt het niet uit wie er in je leven loopt – en als je potentiële partner niet klaar is, maakt het ook niet uit hoe geweldig je voor hen bent.

De eerste en belangrijkste relatie is de relatie met jezelf. Je moet alleen gelukkig zijn voordat je iemand anders gelukkig kunt maken, en je moet een relatie willen – niet nodig.

Dit concept geldt voor meer dan alleen datering – de relatie kan een baan, een investering of een andere mogelijkheid zijn. Ik heb een paar keer in mijn leven de moeilijke beslissing genomen om een relatie met de “juiste” persoon of functie te beëindigen. Ik was er gewoon nog niet klaar voor. Het waren enorm pijnlijke en moeilijke beslissingen, maar ik beloof u dat er zich een betere kans zal voordoen wanneer de timing goed is.

4. Een gezond lichaam is een gezonde geest.

In goede staat zijn garandeert niet dat je gelukkig, goed aangepast en briljant zult zijn – kijk gewoon naar een aflevering van de Jersey Shore – maar ik kan garanderen dat je niet ten volle profiteert van je geest als je je lichaam verwaarloost.

Gelooft u mij niet? De prefrontale en temporale kwabben van je hersenen krimpen meestal 1-2% per jaar naarmate je ouder wordt, of zelfs sneller als je Fox News bekijkt. Wanneer je oefening in de vergelijking optelt, blijkt uit studies dat de trendomkering en je hersenen daadwerkelijk met 1-2% per jaar groeien. Dit verklaart waarom Arnold in staat was om van Terminator naar gouverneur over te stappen.

Als je overgewicht hebt, kost het onnodig veel moeite om je extra gewicht mee te nemen. Dit levert waardevolle energie op die je hersenen kunnen gebruiken om iets productiefs te doen, zoals het vertellen van andere mensen over mijn blog. Ondergewicht kan nog erger zijn – je lichaam ontbeert de basisenergie om een gezonde, volledig functionerende geest te ondersteunen.

Vertrouwen is een ongelofelijk krachtig instrument en ik denk dat het een van de grootste factoren is die bijdraagt aan succes. Wanneer je je goed voelt over de manier waarop je kijkt, zullen mensen innerlijk naar je toegaan in zakelijke en sociale situaties.

5. De race is alleen met jezelf.

Verspil geen tijd aan jaloezie. Soms bent u vooruit, soms bent u achter. De race is lang, en uiteindelijk is het alleen met jezelf.

Maria Schmich
Ik zou willen dat iemand mij dit punt vijf jaar geleden vertelde (incidenteel hoorde ik het eerst in een video die me er uiteindelijk van overtuigde om mijn reisdromen na te streven.

Ik heb het grootste deel van mijn leven besteed aan het vergelijken van mezelf met andere succesvolle mensen. Met elke redelijke standaard was ik het spel ver vooruit – ik studeerde in drie jaar af aan de middelbare school en begon een bedrijf toen ik 16 jaar oud was. Maar toen ik een artikel zou lezen over de nieuwste twintiger jaren, voelde ik me hopeloos achterop. Ik zette elke overwinning snel achter me omdat ik mijn ogen hongerig naar de volgende mijlpaal draaide, en jaren van mijn leven vloog snel vooruit terwijl ik wachtte op de figuratieve loterij om te slaan.

Wanneer je je succes meet ten opzichte van dat van een ander, creëer je een eindeloze bestemming waar je nooit aankomt. Ontwikkel je eigen doelen en vier elke prestatie.

6. Kies, en kies opnieuw.

Huwelijk, mobiele telefoon contracten, en sommige slechte keuzes in Vegas opzij, zijn er weinig beslissingen in dit leven die onomkeerbaar zijn. De gepercipieerde impact van beslissingen neemt toe in relatie tot de tijd die u besteedt aan het nemen van die beslissing. Ikzelf heb ontelbare maanden lang talloze malen geplaagd over beslissingen die destijds monumentaal leken. Hoe langer ik de alternatieven in overweging nam, hoe verder weg van een definitief besluit dat ik voelde.

Het mooie van het leven is dat je kunt kiezen, en opnieuw kunt kiezen. Denkt u na over het aannemen van een nieuwe baan, naar een nieuwe stad verhuizen of uw hoofd scheren? De beslissing is niet zo groot als je denkt – als je niet van de uitkomst houdt, kun je altijd weer kiezen. Als je vrienden je daar voor beoordelen, dan is het tijd om wat betere vrienden te vinden – mensen die de waarde van het nemen van risico’s waarderen en je ondersteunen bij de keuzes die je maakt.

7. Verbrand de zekering niet te snel.

Ik zou deze ene tatoeage op mijn voorhoofd moeten krijgen. Als ik dorstig ben, drink ik uit een brandslang in plaats van een glas water. Als ik een lievelingsliedje vind, luister ik er bij herhaling naar, totdat het geluid van de eerste noot me doet zwenken. Hetzelfde geldt voor restaurants, tv-shows, vrienden, vrienden, dating en werk.

Het leven is niet zo kort. Ruimte de dingen die je liefheeft uit en je zult merken dat je diepere, meer betekenisvolle en langdurige relaties met mensen en hobby’s zult ontwikkelen.

8. Handel het onderdeel.

Dit is afgeleid van de theorie van cognitieve dissonantie – voor ons doel stelt de cognitieve dissonantie dat mensen zichzelf zullen veranderen om meer te worden zoals de persoon die ze zelf voorstellen. Iedereen die mij kent kan u vertellen dat ik altijd over mijn plannen en dromen praat alsof ze al gebeuren. Spreken over mijn dromen met een gevoel van zekerheid zorgt ervoor dat ze zich beter bereikbaar en realistischer voelen, en het grootste deel van m

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *